Tabasco burger! Bel de brandweer, of de politie want Sergio is weer pyromaantje aan het spelen! Pittig koken blijft een kunst op zich, het gebeurd namelijk al snel dat de pittigheid gaat overheersen en dat is nu net niet de bedoeling. Dus gaan we vandaag een lekker pittige Tabasco burger maken in onze burger week, een burger met bite zullen we maar zeggen. En natuurlijk hebben we ook bij de Tabasco burger een bijpassend sausje gemaakt namelijk de jalepeño chili knoflook saus deze saus geeft je Tabasco burger net dat beetje extra “oempf”.
Doe het gehakt in een mengschaal, in dit geval heb ik mager rundergehakt gebruikt en dit is in iedere supermarkt te krijgen dus je hoeft er niet voor naar je lokale speciaalzaak ;). Voeg het ei, paneermeel, de kruiden en natuurlijk de tabasco toe. Meng dit allemaal goed door elkaar.
Vorm je Tabasco burgers ervan, probeer ze rond de anderhalve centimeter dik te houden. Ook de Tabasco burgers vorm ik met de hand, mocht je daar geen trek in hebben kan je altijd met een hamburger pers aan de slag.
Bak je Tabasco burgers in een koekenpan, grillpan of mocht je zo gelukkig zijn dat je er één hebt op een grillplaat op een hoog vuur ongeveer twee à drie minuten per kant voor een medium burger (mocht je hem rood willen dan ongeveer één a twee minuten per kant en nog een minuutje of twee laten rusten, als je de Tabasco burger toch liever als schoenzool ehm ik bedoel doorbakken eet reken dan op vier à vijf minuten per kant).
Toast je broodje en beleg dit met (boter-)sla, leg hier je Tabasco burger op met eventueel een plakje kaas, garneer met toppings die je lekker vindt en niet te vergeten de jalepeño chili knoflook saus.
Eet smakelijk!
Spicey meat!
- 300 gram rundergehakt
- 1/2 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel kerrie poeder
- 2 theelepel knoflook poeder
- 2 theelepels Tabasco
- Doe het rundergehakt in een mengkom.
- Voeg alle overige ingrediënten toe.
- Goed mengen.
- Burgers vormen.
- Burgers bakken of grillen.
- Mogen de vlammen echt uit je mond komen, verdubbel dan de hoeveelheid tabasco en meng een paar fijn gesneden jalepeños mee in het gehakt mengsel.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie