Toverstafjes, er zijn best een aantal snoeperijen te bedenken die daarvoor door kunnen gaan. Zo heb ik een aantal jaar geleden tijdens de trick-or-treat tocht op het dorp een grote bak met ouderwets zoethout neergezet om uit te delen aan alle griezels, spoken, prinsessen en superhelden die langskwamen. Hoe verzot ik vroeger ook was op zoethout, tegenwoordig is het schijnbaar geen snoep meer wat kinderen graag eten. Zelfs toen ik vertelde dat het échte toverstokjes waren en dat je ze kon opeten werd ik raar aangekeken. Één van de kinderen was zo bijdehand om een stuk zoethout te pakken en te kijken of hij met die toverstaf een bak met lekkere snoepjes tevoorschijn kon toveren. Needless to say dat ik zwaar door de mand ben gevallen omdat ze niet voor de eggie konden toveren met mijn toverstafjes.
Toen Dineke van magazine Dina Schrijft ons vroeg of we na het succes van de budget recepten nog een keer een recept voor een gemakkelijke en vooral budget kindertraktatie wilden aanleveren wist ik meteen dat ik nog een keer toverstafjes wilde maken. En deze keer moesten het natuurlijk toverstafjes worden die zo lekker zijn dat ze op magische wijze direct in buikjes verdwijnen. Uitgangspunt zijn de reuze Mikado waarvoor we het recept al eerder deelden. Om ze extra magisch te maken hebben we er gewoon nog een paar ingredienten aan toegevoegd.
Zo maak je toverstafjes
Smelt de chocolade au bain marie. Je hoeft niets aan de chocolade toe te voegen tijdens het smelten. Dit zorgt ervoor dat je chocolade na het dippen sneller uithardt.
Dip je grissini in de chocolade. Houdt ongeveer 1.5 tot 2 centimeter “chocoladevrij”. Bestrooi je toverstafje met kwinkslag, suikerhartjes, discodip, chocoladebolletjes, gekleurde suikerbrokken of wat voor lekkers je ook maar wilt en leg je toverstafjes op een bord of bakblik bekleed met vetvrij papier. Laat de chocolade terug hard worden, dit kan in de koelkast als je snel wilt smikkelen.
Magisch simpel toch?
- 1 pak grissini
- 300 gram pure of melkchocolade
- Kwinkslag, suikerhartjes, discodip,suikerparels of andere strooibare en eetbare decoratie naar keuze.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Dip de grissini in de chocolade.
- Bestrooi de gedipte grissini met eetbare decoratie om er toverstafjes van te maken.
- Leg de toverstafjes op vetvrij papier en laat de chocolade weer hard worden.
- Maak extra veel toverstafjes want ze verdwijnselen voor je het weet! 😉
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie