Een broodje zalm is een heerlijk gerechtje als je jezelf eens even lekker wil verwennen, waar je ook eindeloos mee kan variëren afhankelijk van waar je smaak op die dag naar staat en een broodje zalm vindt je natuurlijk ook op bijna iedere lunchkaart. Dit is met recht al een klassieker te noemen.
Mijn variant op een broodje zalm
Een broodje zalm kan je op duizend-en-één manieren maken. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor het ideale broodje zalm. Smaken verschillen en dat is maar goed ook, anders zou het leven maar saai zijn. Nu ben ik zelf niet een hele grote zalm fan. Maar als chef kom je er niet aan onderuit om ook lekkere dingen te maken voor je gasten met ingrediënten waar je zelf iets minder mee hebt of gewoon van gruwelt. Mijn broodje zalm is lekker basic met een Italiaanse twist er aan. Goede gerookte zalm (het liefste huisgerookt), rucola omdat het een lekker nootige smaak heeft, aangemaakt met extra vierge olijf olie (niet uit Italië maar uit Portugal haha), kappertjes voor wat zout en een limoen mayonaise voor de frisheid.
Duizend-en-één manieren
We roepen altijd dat recepten een richtlijn lijn, deze uitspraak is ook met dit recept honderd procent waar. Een broodje zalm is ook weer zoiets waar je je eigen creativiteit lekker op los kunt laten. In mijn chef’s wereld is dat wat koken zo leuk maakt. Probeer bijvoorbeeld eens een broodje zalm met zelfgemaakte eiersalade met wat lollo rosso. Of wat dacht je van een broodje zalm met honing mosterd saus? Probeer zelf gerust wat dingen uit en laat ons ook even weten hoe dat gegaan is, vinden we altijd leuk om te horen!
Gerookt, gegrild of gebakken?
Het kan allemaal! Zelf gebruik ik het liefste gerookte zalm, gerookt over snippers die nog iets van sterke drank bevatten voor die extra smaakbeleving. Maar licht gegrilde zalm kan ook heel lekker zijn, probeer er wel voor te zorgen dat de stukken op je broodje niet al te dik zijn. En een broodje gebakken biefstuk zalm met lauw warme groenten is ook een hit gebleken.
Tijdrovend? Nee hoor!
Zoals wel vaker langskomt hier op het blog is en blijft een goede mise en place het halve werk. Als je een beetje van het meal preppen bent en al je spullen al klaar hebt staan, heb je dit broodje zalm binnen no-time klaar. Dus ook een broodje zalm is snel en makkelijk te maken.
Eet smakelijk!
Klassieker op de kaart.
- 1 Italiaanse bol
- 40 gram Gerookte zalm
- 15 gram Rucola
- 1 tl olijfolie
- naar smaak kappertjes
-
Meng de rucola met de olijfolie.
-
Snijd de Italiaanse bol open.
-
Beleg met de rucola, gerookte zalm en kappertjes.
-
Garneer met wat komkommer en rode ui.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie