• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Broodje zalm

Broodje zalm

januari 14, 2019 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een Broodje Zalm | TalkNomzToMe.nl

Een broodje zalm is een heerlijk gerechtje als je jezelf eens even lekker wil verwennen, waar je ook eindeloos mee kan variëren afhankelijk van waar je smaak op die dag naar staat en een broodje zalm vindt je natuurlijk ook op bijna iedere lunchkaart. Dit is met recht al een klassieker te noemen.

Mijn variant op een broodje zalm

Een broodje zalm kan je op duizend-en-één manieren maken. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor het ideale broodje zalm. Smaken verschillen en dat is maar goed ook, anders zou het leven maar saai zijn. Nu ben ik zelf niet een hele grote zalm fan. Maar als chef kom je er niet aan onderuit om ook lekkere dingen te maken voor je gasten met ingrediënten waar je zelf iets minder mee hebt of gewoon van gruwelt. Mijn broodje zalm is lekker basic met een Italiaanse twist er aan. Goede gerookte zalm (het liefste huisgerookt), rucola omdat het een lekker nootige smaak heeft, aangemaakt met extra vierge olijf olie (niet uit Italië maar uit Portugal haha), kappertjes voor wat zout en een limoen mayonaise voor de frisheid.

Broodje Zalm | TalkNomzToMe.nl

Duizend-en-één manieren

We roepen altijd dat recepten een richtlijn lijn, deze uitspraak is ook met dit recept honderd procent waar. Een broodje zalm is ook weer zoiets waar je je eigen creativiteit lekker op los kunt laten. In mijn chef’s wereld is dat wat koken zo leuk maakt. Probeer bijvoorbeeld eens een broodje zalm met zelfgemaakte eiersalade met wat lollo rosso. Of wat dacht je van een broodje zalm met honing mosterd saus? Probeer zelf gerust wat dingen uit en laat ons ook even weten hoe dat gegaan is, vinden we altijd leuk om te horen!

Gerookt, gegrild of gebakken?

Het kan allemaal! Zelf gebruik ik het liefste gerookte zalm, gerookt over snippers die nog iets van sterke drank bevatten voor die extra smaakbeleving. Maar licht gegrilde zalm kan ook heel lekker zijn, probeer er wel voor te zorgen dat de stukken op je broodje niet al te dik zijn. En een broodje gebakken biefstuk zalm met lauw warme groenten is ook een hit gebleken.

Broodje Zalm | TalkNomzToMe.nl

Tijdrovend? Nee hoor!

Zoals wel vaker langskomt hier op het blog is en blijft een goede mise en place het halve werk. Als je een beetje van het meal preppen bent en al je spullen al klaar hebt staan, heb je dit broodje zalm binnen no-time klaar. Dus ook een broodje zalm is snel en makkelijk te maken.

Eet smakelijk!

Broodje Zalm | TalkNomzToMe.nl
Print
Broodje zalm
Voorbereidingstijd
5 min
 

Klassieker op de kaart.

Gang: Brunch, Lunch
Keuken: Fusion
Keyword: Broodje zalm
Aantal: 1 Broodje
Ingredienten
  • 1 Italiaanse bol
  • 40 gram Gerookte zalm
  • 15 gram Rucola
  • 1 tl olijfolie
  • naar smaak kappertjes
Bereidingswijze
  1. Meng de rucola met de olijfolie.

  2. Snijd de Italiaanse bol open.

  3. Beleg met de rucola, gerookte zalm en kappertjes.

  4. Garneer met wat komkommer en rode ui.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (9 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Lunch, Nomz, Quick Nomz, Underwater Nomz Tags: Broodje, Gerookte zalm, Italiaanse bol, klassieker

Vorig bericht: « Restjessoep (aka Sergio ruimt op)
Volgend bericht: Basis pizzadeeg (Lekker veelzijdig!) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Salada com fejão frade e atúm
    Salada com fejão frade e atúm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....