• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Old Amsterdam BLT clubsandwich

Old Amsterdam BLT clubsandwich

maart 13, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Old Amsterdam BLT

Deze Old Amsterdam BLT is onze clubsandwich twist op de klassieke BLT sandwich. BLT staat voor bacon, lettuce, tomato oftewel spek, sla en tomaat. Waar de meeste mensen kiezen voor wit brood als ze een sandwich maken gaan wij voor heerlijk getoast meergranen brood. Als je het heel plat wilt zeggen hebben we gewoon een luxe draai gegeven aan een broodje kaas. En er gaat nu eenmaal niets boven een broodje kaas, toch?

Door zongedroogde tomaat te gebruiken geef je een onvoorstelbare knal aan smaak aan deze clubsandwich. En bij oude kaas hoort natuurlijk een heerlijke honing mosterd saus als dressing. Ontbijtspek is net wat vetter dan bacon en wordt zouter van smaak na het bakken. Tel daar dan ook nog in dunne reepjes gesneden rode ui bij op en je kunt je de smaakexplosie waarschijnlijk wel voorstellen. Heb je al honger?

Old Amsterdam BLT

Handig om te pinnen!

Zo maak je de Old Amsterdam BLT clubsandwich

Begin met het uitbakken van het spek. Leg de plakjes na het bakken op keukenpapier om zoveel mogelijk van het vet kwijt te raken. Daarna kun je verder met het toasten van je brood. Dit kun je natuurlijk gewoon in een broodrooster of onder de grill doen. Of je zet een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur waarin je de boterhammen droog roostert. Drie van de boterhammen ga je beleggen, de vierde gebruik je om je clubsandwich af te dekken. Terwijl je de boterhammen roostert kun je de mesclun (sla) aanmaken met een klein beetje honing mosterd saus.

Snijdt de rode ui in dunne ringetjes en zet klaar zodat je kunt gaan beleggen. Leg drie boterhammen naast elkaar. Zo kun je ze allemaal tegelijk opmaken en dan in één keer je clubsandwich stapelen. Besmeer de boterhammen met honing mosterd saus. Of drizzel het er overheen. Stiekem is dat nog lekkerder omdat je geroosterde brood dan minder snel zacht wordt.

Leg hier een plak Old Amsterdam op en daarop de uitgebakken spek. Hier overheen gaat de sla, wat zongedroogde tomaatjes, wat van de rode ui en een toefje alfalfa. Leg de drie boterhammen met de belegde zijde naar boven op elkaar en dek af met de vierde geroosterde boterham die je niet hebt belegd. Snijdt de Old Amsterdam BLT clubsandwich schuin door, zet de helften vast met een lange prikker en serveer.

Eet smakelijk!

Old Amsterdam BLT
Print
Old Amsterdam BLT clubsandwich
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Bacon maakt alles lekkerder.

Gang: Brunch, Lunch
Keuken: Fusion
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 4 meergranen boterhammen
  • 3 plakken Old Amsterdam
  • 9 plakken ontbijtspek
  • 30 gram mesclun gemengde sla
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • 4 eetlepels honing mosterd saus
  • 1 toefje alfalfa
Bereidingswijze
  1. Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Maak de mesclun aan met één eetlepel honing mosterd saus.
  3. Snijdt de halve rode ui in dunne ringetjes.
  4. Snijdt de zongedroogde tomaat in stukjes.
  5. Toast de boterhammen.
  6. Beleg drie boterhammen met saus, Old Amsterdam, de uitgebakken spek, mesclun, stukjes zongedroogde tomaat, rode ui maantjes en wat alfalfa.an de rode ui en een toefje alfalfa.
  7. Leg de drie boterhammen met de belegde zijde naar boven op elkaar en dek af met de vierde geroosterde boterham.
  8. Snijdt de clubsandwich schuin door, zet de helften vast met een lange prikker en serveer.
Tip(s) van de chef
  • Als je deze clubsandwich nog meer kick wilt geven kun je de honing mosterd saus vervangen door grove mosterd.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Lunch, Nomz Tags: Clubsandwich, Gemengde salade, Mesclun, Old Amsterdam, Ontbijtspek, Oude kaas, Rode ui, Sandwich, Zongedroogde tomaat

Vorig bericht: « Fitchef van Mark van Oosterwijck – Review
Volgend bericht: Carpaccio clubsandwich met rookvlees »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....