Een gerookte zalm clubsandwich mag natuurlijk niet ontbreken als je een weekje lekkere clubsandwiches op een rijtje zet. Nu ben ik sowieso al gek op vis en gerookte zalm, of roze visjes zoals je in onze nomzcabulaire kunt teruglezen, is een favoriet! Avocado is ook een favoriet en zoals ik al eerder vertelde is maisbrood ook pure liefde. Alle clubsandwiches die we hebben gemaakt zijn niet te versmaden en dit is degene die voor mij persoonlijk wel op nummer 1 staat.
Roomkaas en zalm in een wrap is een bijna klassieke combinatie te noemen, dus waarom zou je dat niet ook gewoon doen met je clubsandwich. En om dan toch een wat meer buitenstandaard twist te geven aan de combinatie van smaken voeg je rode puntpaprika toe. Heel leuk voor de kleur en weer eens iets anders dan tomaat waar ik persoonlijk iets minder fan van ben in de rauwe variant.
Zo maak je een gerookte zalm clubsandwich
Zorg dat je ingredienten zijn voorgesneden zodat je je clubsandwich in één keer kunt opbouwen. Dit is helemaal gemakkelijk als je er meerdere moet bouwen.
Toast of rooster je maisbrood en laat afkoelen voor je begint met het beleggen. Smeer eerst een dun laagje roomkaas op iedere boterham. Dan leg je drie boterhammen neer om het beleg er op te stapelen.
Begin met een laagje gerookte zalm. Daarop gaat een dun laagje ijsbergsla, plakjes komkommer, reepjes avocado, rode ui, rode puntpaprika en nog een laagje gerookte zalm..
Stapel de belegde boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham. Prik de beide zijden van de clubsandwich vast met een lange prikker en snijdt door midden.
Het maken van deze gerookte zalm clubsandwich kan ik gewoon niet zonder te snoepen van de gerookte zalm. Daarom haal ik dus ook altijd iets extra, want gerookte zalm kan ik me letterlijk ziek aan eten. Gelukkig bevat zalm vetten die goed zijn voor je, dus zelfs als ik teveel eet ben ik gewoon gezond bezig 😉
Eet smakelijk!
- 4 maisboterhammen
- 4 eetlepels roomkaas eventueel roomkaas met kruiden
- 200 gram gerookte zalm
- 1/2 avocado in reepjes
- 1/2 rode ui in ringetjes
- 1/2 rode puntpaprika in reepjes
- 30 gram ijsbergsla
- Rooster of toast de boterhammen.
- Besmeer de boterhammen met de roomkaas.
- Beleg drie boterhammen met gerookte zalm, ijsbergsla, plakjes komkommer, reepjes avocado, rode ui, rode puntpaprika en nog een laagje gerookte zalm.
- Stapel de boterhammen op elkaar en dek af met de vierde boterham.
- Prik de clubsandwich aan beide zijden vast en snijdt door midden.
- Een klein beetje verse koriander maakt deze clubsandwich nog bijzonderder!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie