• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Places to Nom / Zilt en Zalig – De Oesterman

Zilt en Zalig – De Oesterman

februari 8, 2016 By Linda Reageer

“Meneer, wanneer heeft u voor het laatst een poes gegeten?” Yep, dat was een serieuze vraag die we gesteld hoorden worden toen we de Horeca & Food inspiratie vakbeurs in Gorinchem bezochten. De meneer waar de vraag aan gesteld werd was zo op het eerste gezicht de pensioenleeftijd al ruimschoots voorbij en hij stond een beetje ongemakkelijk te draaien. De man die de vraag stelde stond met heerlijke glimoogjes te lachen en te genieten van de reactie van diverse omstanders. Ook onze nieuwsgierigheid was gewekt dus natuurlijk deden we een stapje dichterbij om te kijken wat voor poes er nu daadwerkelijk werd geserveerd…

Zilt_en_Zalig_1

Het bleek te gaan om een specifieke soort oester, de Pousse en Claire te gaan. Dit was één van zes soorten oesters die te vinden waren op de stand waar Marcus van Noord vol overgave alles vertelde over de verschillende soorten oesters, hun kleuren, smaken en welke wijn, port of champagne de smaak van de oester het meest completeerde terwijl hij zonder enige moeite op het gemak de oesters stond open te “kietelen”. (Want anders krijg je schelpgruis en dat moet je niet hebben.)

Marcus van Noord is het gezicht wat bij Zilt en Zalig hoort, en het plezier wat hij in zijn vak vindt straalt hij aan alle kanten uit. Een echte ouderwetse marktkoopman die absoluut zonder twijfel weet waar hij het over heeft, met een meer dan vlotte babbel en een grijns op zijn gezicht waar de ondeugd van af straalt. Combineer dat met een ogenschijnlijk onuitputbare kennis van zijn producten, een ongeremd enthousiasme in het delen van zijn kennis en je hebt een nomznaisseur gevonden die zijn weerga niet kent.

Zil_en_Zalig_Collage

Aangezien zowel Sergio als ikzelf niet vies zijn van oesters hebben we uitgebreid tijd doorgebracht bij Marcus en hebben we diverse soorten oesters kunnen proeven. Het is onvoorstelbaar wat een verschil er niet alleen in smaak, maar ook in de structuur van oesters kan zitten.

Tijdens het proeven bleef Marcus doorpraten over de herkomst van de verschillende oesters en hoe de samenstelling van het water en de locatie waar de oesters groeien van invloed zijn op de kleur, smaak en de structuur van de oester. Als hij gastheer in een restaurant zou zijn zou je minimaal één keer per maand bij hem uit eten gaan omdat de manier waarop hij zijn verhalen vertelt geweldig is. Het is dan ook niet voor niets dat hij ook in te huren is als gastdocent en dat Zilt en Zalig een eigen academy heeft waar je alle in en outs kunt leren over schaal- en schelpdieren, het combineren van deze producten met dranken en in het bijzonder storytelling.

Zilt_en_Zalig_2

Zilt en Zalig is het gehele jaar door te vinden op diverse evenementen en festivals. Wil je kennismaken met de oesterman, houdt dan zeker de Facebook pagina van Zilt en Zalig in de gaten. Zelfs als het wat verder rijden is, dan is het de rit meer dan waard. Zilt en Zalig laat voor ons zien wat échte ouderwetse horeca en gastvrijheid inhoud en menig horecaondernemer mag een voorbeeld nemen aan de wijze van presenteren door Marcus. En zijn de festivals écht te ver rijden, huur je Marcus gewoon in voor je eigen feestje 😉

Wij geven een dik verdiende 9 en gaan Zilt en Zalig zeker nog vaker opzoeken.

Signed_Sergio
Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om het te laten weten als je Zilt en Zalig hebt opgezocht. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar wat jij er van vond!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Places to Nom Tags: De Oesterman, Oesters, Schaaldieren, Schelpdieren, Zilt en zalig

Vorig bericht: « Talk Nomz To Me op Website4Mama.nl
Volgend bericht: Hachee van omi – Ultimate comfortfood! »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....