Als er één manier is om de show te stelen dan is het wel door in een handomdraai zelfgemaakt ijs op tafel te zetten. Stel je eens voor dat je daar geen uren voor hoeft te zwoegen in de keuken. En dat je maar twee ingredienten nodig hebt én het ook nog eens zo gezond is dat je het ijs als ontbijt zou kunnen serveren. Ja, nu hebben we je aandacht hè. Dit recept voor mango ijs kán niet mislukken en wij gaan het met je delen.
Slim plannen
Om je zelfgemaakte mango ijs binnen 5 minuten op tafel te kunnen zetten is er maar één ding waar je voor moet zorgen: Fruit in de vriezer. Je kunt in de supermarkt terecht voor doosjes met ingevroren fruit, je kunt blikken fruit kopen en dit fruit zonder het sap alvast invriezen óf, wat wij graag doen, je maakt zelf vers fruit schoon en vriest dit in porties in. Wij hebben voor dit recept gekozen voor verse mango maar het recept werkt voor ieder soort fruit. Kies dus lekker waar je zelf zin in hebt of maak verschillende soorten ijs tegelijk!
De ingredienten
Zoals we al vertelden heb je maar twee ingrediënten nodig. Naast vers fruit naar keuze heb je enkel dikke yoghurt nodig. Tenzij je een minder gezond ijsje wilt maken, dan kun je ook voor ongeklopte slagroom kiezen. Zelf vinden we dat minder lekker dus hier valt de keuze altijd op yoghurt. En fruit in het seizoen is altijd heerlijk zoet, dus extra suikers of andere zoetstoffen zijn gewoon niet nodig!
Het oog wil ook wat
Opsmuk met een lekker ijsje hoeft voor ons niet zo. Helemaal niet met heerlijk vers gemaakt ijs. Wil je jouw ijsje wel leuk aankleden kun je los met slagroom, stukjes vers fruit, wafel rolletjes en andere versieringen. Heb er wel erg in dat dit ijs snel smelt omdat je gedeeltelijk met niet bevroren producten werkt. Eventueel kun je het ijs nadat je het hebt gemaakt nog een kwartiertje in de vriezer zetten als je echt ijsbollen wilt maken. We raden dat niet aan omdat zich dan ijskristallen kunnen vormen en dit gaat ten koste van de smaak.
Snoep smakelijk!
Superlekker én gezond!
- 250 gram bevroren mango
- 200 gram dikke yoghurt
-
Doe je bevroren mango in de keukenmachine of blender. En laat de machine circa 30 seconden draaien om de mango fijn te hakken.
-
Voeg de yoghurt toe en laat de machine nog een keer circa 30 seconden draaien.
-
Voila, je ijs is klaar!
- In plaats van alles netjes afwegen laat dit recept zich ook heel goed schaal-één-op-het-blote-oog bereiden. Als je (ongeveer) net zoveel fruit als yoghurt gebruikt zit je altijd goed.
- Wil je een gulden middenweg tussen gezond en romig? Gebruik dan half dikke yoghurt en half ongeklopte slagroom.
- Zijn je stukken mango wat grover, laat de machine dan wat langer draaien als je je ijs een gladdere structuur wilt geven.
- Houd je juist van stukjes in je ijs? Laat de machine dan iets minder lang draaien.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie