• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomzquipment / Messen / Officemes

Officemes

november 12, 2015 By Sergio Reageer

Office mes

Het officemes is de koksvariant van een aardappelschil mes. Klein en wendbaar, dus ideaal voor het schillen van groenten en fruit. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat dit mesje heel handig is voor het fijnere snijwerk, bijvoorbeeld als je mooie vormen in je garnering wil snijden. Samen met zijn grote broer het koksmes is een office mes een must in ieder messen arsenaal.

Chef’s veel gestelde vragen:
Kan je niet gewoon beter een aardappelschil mes nemen in plaats van een officemes?
Ja dat kan, alleen heb je met een officemes dankzij een dikker lemmet en spitse punt veel meer controle over het gene wat je snijd dan met het hele dunne lemmet van een aardappelschil mes. Wat ook een voordeel is aan dit soort messen is dat ze minder snel afbreken omdat het een wat dikker lemmet heeft.

Wat zijn de beste?
Net als bij een koksmes zijn over officemessen de meningen ook heel erg verdeeld. In dit geval kan je het beste zoeken naar een mes wat voor jou het beste in de hand ligt zo dat je wendbaar genoeg bent voor al die fijne snij werkjes.

Hoe duur zijn ze?
Een officemes is er ook in allerlei soorten, maten en merken en de prijs varieert van alles tussen de 15 en 120 euro. Ook dit is een aardige investering maar ook met dit mesje kan je jaren doen als je ze goed onderhoud.

Dat onderhoud, hoe zit dat dan?
Regel nummer één: doe ze niet in de vaatwasser, was ze op de hand af met lauw-warm water zo blijft je mes langer scherp en voorkom je dat je metaal moe wordt en minder snel afbreekt.
Regel nummer twee: stop ze in een messenblok of hang ze aan een magneetstrip. Voorkom zoveel mogelijk contact met alle andere dingen in een keuken la, ook zo blijven ze langer scherp en gaan ze minder snel kapot.
Regel nummer drie: Hou je koksmes scherp. Het is onvermijdelijk dat je mes een keer bot word, dus even aanzetten met een aanzet staal of slijpen met een handslijper (of langs een slijper die het voor je doet).

Signed_Sergio

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Messen, Nomzquipment Tags: Messen, Office mes, Officemes

Vorig bericht: « Nom Nom Tag Sergio
Volgend bericht: 25 food vragen aan Sergio »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)
    Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....