• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10

Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10

november 17, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pompoensoep met seroendengPompoensoep is zo’n gerecht wat door honderd-en-één mensen op duizend-en-één manieren wordt klaargemaakt. Niet zo heel gek als je ziet hoeveel mensen er gek zijn op pompoen. En niet in de laatste plaats mijn kinderen. In een ovenschotel, in de risotto, in de taart en, bij gebrek aan een oven op dit moment, dus ook in de soep. “Maar deze keer niet zo pittig, hé mam. Dat mag alleen als je er ook creme fraiche in doet.” Dus… Gelukkig weten ze hier in huis heel dondersgoed wat ze lekker vinden en gelukkig kan ik ze daar ook af en toe goed mee bij de veter nemen. In deze pompoensoep gaat namelijk geen creme fraiche, maar kokosmelk!

Nou, als er dan melk in de soep ging moest er ook maar rookworst in, net zoals bij de zuivelsoep. Dat zat er met dit recept niet in. Dat er wel geroosterde kokos met geroosterde pinda’s bij zouden komen maakte een hoop goed. En de belofte dat er geroosterd naan brood bij geserveerd zou worden deed alle twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Zo maak je pompoensoep met seroendeng

Pompoensoep met seroendeng
Het begint allemaal met zo’n mooie “Halloween pompoen”. Veel mensen schillen de pompoen eerst, maar omdat ik dat een ontzettend rot-karwei vind gaat de pompoen hier altijd ongeschild door de soep. Eerst goed wassen en daarna in blokjes snijden.

Je fruit een gesnipperde ui aan en voegt daar de in blokjes gesneden pompoen aan toe. Deze bak je onder voortdurend omscheppen enkele minuten aan en dan kunnen de smaakmakers erbij. Kippenbouillon, ik gebruik als het even kan de bouillon die altijd wel in de vriezer staat omdat ik graag hele kippen mag gebruiken om mijn maaltijden mee samen te stellen, maar water en kippenbouillonblokjes mogen natuurlijk ook.
Ook voeg je zoete rode paprika, verse knoflook, kurkuma (geelwortel), sereh (citroengras), ketoembar (koriander) en peper en zout naar smaak toe.

Na zo’n twintig minuutjes koken zijn de pompoen en de paprika mooi zacht en kun je met behulp van een staafmixer een mooie gladde soep maken. Hier voeg je de kokosmelk aan toe en eventueel kun je verder afsmaken met peper en zout.

Serveer de soep in een mooie kom of diep bord en strooi er vlak voor het serveren de seroendeng overheen. Et voila, een overheerlijk pompoensoep die nét even anders is dan de meeste soepen.

Eet smakelijk!

Pompoensoep met Seroendeng
Print
Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Herfst explosie

Gang: Diner, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 1 kilo pompoen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zoete rode puntpaprika
  • 3 knoflook
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels geraspte sereh Kun je dit niet vinden, gebruik dan gewoon poeder naar smaak.
  • 2 theelepels ketoembar
  • 200 ml kokosmelk
  • peper en zout naar smaak
  • seroendeng
Bereidingswijze
  1. Was de pompoen en snijdt hem, ongeschild, in blokjes.
  2. Fruit de ui aan in een ruime soeppan.
  3. Voeg de pompoen toe en bak deze in enkele minuten, onder voortdurend omscheppen, aan.
  4. Giet de bouillon in de pan.
  5. Voeg alle ingredienten, behalve de kokosmelk toe.
  6. Kook de pompoen zachtjes gaar. Dit zal ongeveer 20 minuutjes duren.
  7. Maak met de staafmixer een gladde soep.
  8. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door. Mocht je toch nog stukjes pompoen of paprika tegenkomen pak je gewoon de staafmixer er nog een keer bij.
  9. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
  10. Serveer met seroendeng.
Tip(s) van de chef
  • Als je, net als wij, wel houd van een beetje pit in je soep kun je tijdens het pureren een rode peper of wat cayennepeper toevoegen. Als je deze soep voor kinderen en volwassenen wilt maken kun je na het pureren ook heel gemakkelijk wat soep in een aparte pan of kom scheppen om hier pit aan toe te voegen. Zo heeft ieder wat wils, zonder dubbel te hoeven koken!
  • Je kunt de soep heel gemakkelijker wat dikker of juist wat vloeibaarder maken door wat meer of minder bouillon toe te voegen.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Liquid Nomz, Lunch, Nomz Tags: Citroengras, Ketoembar, Kokosmelk, Koriander, Kurkuma, Pompoen, Sereh, Seroendeng, Soep

Vorig bericht: « Hoe eet jij? – De eetgewoonten van…
Volgend bericht: Rijstpannenkoekjes met kokos (+ Winactie!) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....