Rijst noodles zijn een variatie bamisoep waarvan ik tot voor kort eerlijk gezegd niet wist dat hij bestond. Als je mij ook volgt via The Happy Housewife dan heb je een paar weken gelden vast al langs zien komen dat er opeens een heleboel dozen met lekkers werden neergezet. Fan als we hier allemaal zijn van bamisoep waren we ook heel erg blij dat er de nodige dozen bamisoep bij zaten. En toen kwam ik ook nog tot de ontdekking dat er een rijst noodles variant van bamisoep tussen de dozen zat. Tijd om te experimenteren!
Normaliter staat bamisoep hier als lunch op het menu. Zonder poespas of toevoegingen. Gewoon zakje open, zakjes met kruiden en olie erbij, water erop schenken en klaar. Onlangs las ik bij Thomas op zijn blog een recept voor Japanse ramen. Natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar, maar het gaf wel de inspiratie om eens iets bij de bamisoep in te gooien. Of in dit geval de rijst noodles. En omdat die toch al meer smaak opnemen dan de “gewone” bamisoep was het weer eens tijd om lekker te experimenteren.
Zo maak je rijst noodles
Voor de rijst noodles volg je gewoon de normale bereidingswijze. Deze is gelijk aan bamisoep. De noodles doe je met de inhoud van de overige zakjes die in een verpakking zitten in een kom. Zet een pan water op om straks over de noodles heen te gieten.
Terwijl je het water aan de kook brengt snijd je de biefstuk in kleine stukjes. Schenk hier wat sojasaus en olie op en voeg een fijngesneden teentje knoflook toe. Zet het even opzij zodat het iets kan marineren. (Je wilt de smaak niet te extreem hebben vanwege de smaak die al aan de noodles zitten door de zakjes die je daarbij doet.
Kluts een ei en bak deze als omelet in een aparte koekenpan. Rol de omelet op en snijdt deze in reepjes. Ondertussen is ook je water aan de kook geraakt en kun je dit over je noodles heen gieten.
Terwijl je noodles garen bak je de biefstuk blokjes aan in een koekenpan. Omdat je olie in de marinade hebt gebruikt hoef je geen extra olie in de pan te doen. Bak de biefstuk zo ver door als je zelf lekker vind. Wij houden van rood vlees, dus de biefstuk ligt hier niet heel erg lang in de pan.
Hussel de noodles even door, schep hier de biefstuk blokjes op en maak af met wat van de slierten omelet die je hebt gesneden.
Eet smakelijk!
Voor wie zich nog even student wil voelen
- 100 gram biefstuk
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 2 zakjes rijst noodles of bamisoep
- Zet een pannetje water op.
- Kluts het ei en bak een omelet.
- Rol de omelet op en snijdt hem in reepjes.
- Snijdt de biefstuk en de teen knoflook in kleine stukjes.
- Voeg de sojasaus en de knoflook toe en roer om.
-
Doe de rijst noodles of bamisoep in een kom en voeg alle zakjes die erbij zitten toe.
- Giet het inmiddels kokende water over de rijst noodles of bamisoep.
- Bak de biefstuk stukjes op in een koekenpan.
- Schep de biefstuk op de rijst noodlesof bami soep.
- Leg de omelet reepjes op de rijst noodlesof bami soep.
- In plaats van biefstuk kun je ook kipfilet gebruiken.
- Andere toevoegingen zoals wat vers gesneden ringetjes bosui of een paar stukjes champignon zijn ook erg lekker!
- Ben je meer van de dikkere slierten? Gebruik dan eens Udon noodles
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie