Rijstpannenkoekjes stonden al heel lang op mijn wishlist om een keer te maken. Het is een ideaal recept om overgebleven rijst die al is gekookt op te maken. Als je je de kunst van het afgepast koken eigen hebt gemaakt is er alleen niet zo vaak rijst over voor dit soort experimenten. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om de voorgestoomde rijst van Tilda uit te testen. Dat moesten dus, onder andere rijstpannenkoekjes worden.
Met keuze uit maar liefst vier verschillende variaties voorgestoomde rijst was het even verzinnen welke rijstsoort er in de rijstpannenkoekjes zou verdwijnen. Er is keuze uit voorgestoomde rijst met limoen en koriander, met kokos, chili en citroengras, gewone basmati of bruine rijst. Omdat ik met de rijst met toegevoegde smaken meteen een paar andere leuke ideetjes had koos ik ervoor de rijstpannenkoekjes te maken met de bruine rijst.
Zo maak je rijstpannenkoekjes met kokos
Je begint met het maken van een pannenkoekenbeslag waar je als laatste de rijst aan toevoegt. Je mengt bloem, melk, bakpoeder eieren en vanillesuiker in een kom. Dit klop je tot een glad beslag. De bakpoeder is om ervoor te zorgen dat je beslag luchtiger wordt tijdens het bakken. Gebruik je dit niet krijg je door de toevoeging van de rijst heel massieve rijstpannenkoekjes en dat vind ik niet lekker.
Als je basisbeslag klaar is voeg je de geraspte kokos en de rijst toe. Roer alles goed dooreen en laat het beslag een minuut of vijf rusten zodat de rijst iets vochtiger wordt. Dit zorgt ervoor dat je de rijstpannenkoekjes mooier kunt bakken.
Giet wat olie in een koekenpan en schep drie hoopjes van het beslag in de pan. Bak de rijstpannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin aan beide zijden.
Serveer de rijstpannenkoekjes met blauwe bessen en strooi er ter garnering wat extra kokos overheen. Heerlijk als ontbijt of lunch.
Eet smakelijk!
Overheerlijk
- 250 gram voorgestoomde of gekookte rijst
- 150 gram bloem
- 250 ml melk
- 2 eetlepels bakpoeder
- 5 eetlepels geraspte kokos
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- Klop van de bloem, melk, bakpoeder en vanillesuiker een glad beslag.
- Voeg de kokos en de rijst toe, schep alles goed dooreen en laat het beslag vijf minuten rusten.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Schep drie porties beslag in de pan en bak de rijstpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.
- Herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer de rijstpannenkoekjes met bosbessen en bestrooi met extra kokos.
- Deze rijstpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Ze laten zich heel gemakkelijk invriezen, dus ze zijn ook gemakkelijk voor te bereiden voor de momenten dat je weinig tijd hebt. Haal de pannenkoekjes uit de vriezer en laat ze, geheel of gedeeltelijk, ontdooien. Toast ze in een warme pan op laag vuur aan beide zijden zodat ze weer lekker warm zijn.
- Als je wilt kun je de bosbessen ook aan het beslag toevoegen en ze meebakken in de rijstpannenkoekjes.
En dan nu de winactie!
Voorgestoomde rijst is onverwacht gemakkelijk om in huis te hebben. Je kunt het verwarmen in de magnetron of in de koekenpan als reguliere sidedish of als onderdeel van de maaltijd. Maar je kunt de rijst dus ook als ingrediënt gebruiken voor geheel nieuwe gerechten. Wij zijn heel benieuwd wat voor recept jij zou maken met de voorgestoomde rijst van Tilda.
Laat ons in de comments weten wat jij zou maken en maak kans op een pakket van Tilda met hierin maar liefst vier verschillende soorten voorgestoomde rijst en een verpakking ongekookte bruine rijst. Dat is de basis voor een week vol overheerlijke maaltijden!
Wil je extra kans maken, volg ons dan ook op één of meer van onze social media kanalen.
Talk Nomz To Me op Facebook (+1)
Talk Nomz To Me op Instagram (+1)
Talk Nomz To Me op Pinterest (+1)Talk Nomz To Me op Bloglovin’ (+1)
Totaal kun je dus vijf kansen verdienen om kans te maken. En je hoeft er vrij weinig voor te doen. We mogen niet één, maar zelfs twee pakketten weggeven. De winactie loopt tot en met 5 december. De winnaars worden gekozen op 6 december aanstaande. We zijn benieuwd met wat voor ideeen jullie ons gaan laten watertanden! Volgende week doen we jullie nog een ideetje aan de hand voor een lekker herfstgerecht met rijst, kip, chorizo en walnoten.
—–
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tilda – Genuine Goodness. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.
Anita H. zegt
Ik zou die rijstpannekoekjes weleens willen maken. Wel met wat kleine aanpassingen: kokosmelk in plaats van melk en zonder vanillesuiker.
Linda zegt
Met kokosmelk is inderdaad ook heel lekker!