Rode curry pasta is zo’n ingredient wat, ondanks de ruime keuze in de meeste supermarkten tegenwoordig, soms moeilijk te vinden is. Al een hele tijd had ik zin om weer eens pita met in rode curry gemarineerd vlees te eten. Helaas kon ik nergens slagen voor de rode curry pasta en ik had me al voorgenomen om maar weer eens naar een grote Aziatische supermarkt te rijden om eens flink in te slaan. Door drukte kwam dat er steeds niet van en bleef ik honger houden in mijn rode curry pita.
Toen ik een paar maanden geleden kennis maakte met Chan Tri en hij vertelde dat hij werkzaam is bij Nguyen Oriental Foods, een groothandel in Aziatische levensmiddelen, en dus hadden we het al vlug over eten in al zijn facetten. Ik mag dan geen favoriete keuken hebben, een zwak voor de Aziatische keuken heb ik zeker. Er zijn talloze maaltijden de revue gepasseerd en we hebben “heerlijk gegeten” en uiteindelijk kwamen we ook op moeilijk(er) verkrijgbare producten. Zo ook een goede rode curry pasta. Niet lang daarna werden Sergio en ik getrakteerd op een pakketje met diverse producten en tot mijn grote vreugde vond ik ook een blikje met rode curry pasta. Dit is geen product wat Nguyen Oriental Foods standaard in het assortiment heeft, maar Chan Tri wilde ons verrassen en was benieuwd naar het recept waar ik zo watertandend over had zitten vertellen. Tijd dus om de keuken in te duiken!
Begin met een mooi stukje vlees. Voor dit recept heb ik schnitzel gebruikt. Je kunt ook kiezen voor kalfsschnitzel of kip. Net waar je zin in hebt.
Snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 1×1 centimeter, voeg de curry pasta toe en roer alles goed door zodat alle stukjes vlees goed zijn bedekt. Zet het vlees apart terwijl je de volgende ingrediënten snijdt.
Doe de rucola in een kom en knip het in kleinere stukken. Zo kun je straks de broodjes gemakkelijker vullen. Snijdt de mango in kleine blokjes, voeg deze toe aan de rucola en schep alles goed door elkaar.
Bak ondertussen de pitabroodjes en snijdt ze open.
Bak de vleesblokjes in een klein scheutje olie onder voortdurend omscheppen gaar.
Voeg de vleesblokjes toe aan de rucola met mango en schep alles weer goed door. Doe dit terwijl het vlees nog warm is zodat de smaken goed mengen.
Serveer het rode curry vlees met een pitabroodje, witte rijst, dikke yoghurt en mango chutney. Het pittige van de rode curry pasta en de mango chutney wordt geblust door de mango en de yoghurt.
Eet smakelijk!
Pittig, maar niet te.
- 250 gram schnitzel
- 75 gram rucola
- 1 mango
- 80 gram rijst
- 2 pitabroodjes
- Dikke yoghurt
- Mango chutney
- In plaats van verse mango kun je ook mango uit blik gebruiken. De smaak van het gerecht zal dan wel veranderen omdat mango uit blik zoeter is en minder stevig qua structuur.
- Als je de yoghurt met de mango chutney mengt krijg je een heerlijke saus die kunt gebruiken zoals je knoflooksaus over je broodje shoarma zou doen.
- Serveer dit gerecht zonder rijst en je hebt een heerlijk lunchgerecht.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Mariska zegt
Heb deze combinatie nog nooit geprobeerd, maar het klinkt eigenlijk best wel goed.
Linda zegt
Het is echt de moeite waard om een keer te proberen. Het is zó gruwelijk lekker <3