• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Sushi salade met mango en garnaal – Kiddielunch #12

Sushi salade met mango en garnaal – Kiddielunch #12

maart 9, 2017 By Chimaero Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Sushi Salade met Mango en Garnaal

Sushi salade met mango en garnaal kwam op tafel omdat ik perse een sushi salade wilde eten. Alleen wist ik niet zo heel erg goed wat er allemaal in moest. Eigenlijk vind ik vis helemaal niet zo lekker, maar bij tempura garnalen vind ik zo lekker dat ik mijn vingers er bijna bij opeet. En omdat mijn broertje mango het allerlekkerst vind in de sushi vond ik dat ik dat ook in de sushi salade moest doen. Geen idee of het in een restaurant ook zo werkt want volgens mij zijn er echt wel regeltjes over wat je wel en niet bij elkaar mag doen.

Mama zegt altijd dat ik gewoon moet doen wat me lekker lijkt omdat dat de enige manier is om er achter te komen of iets werkt. En ook Sergio zegt altijd dat een recept overbodig is als je kookt met wat je lust en je het eten gewoon lekker maakt. Dus als ik alles bij elkaar doe wat iedereen lekker vindt als we sushi eten moet de salade ook lekker worden had ik bedacht. Er is maar één dingetje wat ik verkeerd heb gedaan. Iedereen vindt de tempura garnalen zo lekker dat ik er volgende keer twee keer zoveel moet maken.

Sushi Salade met Mango en Garnaal

Handig om te pinnen!

Zo maak je sushi salade met mango en garnaal

Kook sushirijst en breng op smaak met rijstazijn, suiker en zout. Zorg dat je rijst is afgekoeld voordat je de hele salade gaat maken. Was je botersla en scheur in kleine stukken om deze op een groot bord te leggen. Hier ga je alle andere ingredienten op leggen.

Leg de sushirijst over de sla heen en strooi daar de edamame overheen. Snijdt een verse mango in stukjes en leg de stukjes over de rijst heen.

Frituur de tempura garnalen en stapel deze als ze nog warm zijn in een patroon over de sushi salade heen. Strooi er als laatste wasabi sesamzaad overheen.

Zelf vind ik het ook nog heel erg lekker om sojasaus over de salade heen te schenken. Voor de foto heb ik dat niet gedaan omdat de rijst dan zo’n vieze kleur krijgt en het moet er wel lekker uitziet. De sojasaus heb ik dus pas over mijn salade heen geschonken toen ik die op mijn bord had geschept.

Eet smakelijk!

Sushi Salade met Mango en Garnaal
Print
Sushi salade met mango en garnaal – Kiddielunch #12
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Pokebowl maar dan sneller.

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1 krop botersla
  • 120 gram sushi rijst ongekookt
  • Rijstazijn, zout en suiker om de sushirijst op smaak te brengen
  • 150 gram edamame soja boontjes, gepeld
  • 1 verse mango
  • 20 tempura garnalen
  • 2 eetlepels wasabi sesamzaadjes
Bereidingswijze
  1. Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sushi rijst aan met de rijstazijn, zout en suiker en laat afkoelen. (Hoeveelheden zijn afhankelijk van de soort sushirijst en staan op de verpakking.)
  3. Was de botersla en scheur deze in kleine stukjes.
  4. Leg de gescheurde botersla op een groot bord en leg hier de sushirijst overheen.
  5. Strooi de edamame over de sushi rijst heen.
  6. Snijdt de mango van de pit af en in kleine stukjes.
  7. Strooi de mango stukjes over de salade heen.
  8. Frituur de tempura garnalen en leg deze als ze nog warm zijn over de sushi salade heen.
  9. Strooi de wasabi sesamzaadjes over de sushi salade heen.
  10. Serveer met soja saus.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt tempura garnalen kopen in een Aziatische toko of je kunt ze zelf maken.
  • Omdat je de mango over de rijst heen legt voor je de garnalen gaat maken trekt de zoete smaak van het mango sap een klein beetje in de sushi rijst. Dat gaat heel lekker samen met de typische smaak die de sushi rijst krijgt door de rijstazijn met zoet en suiker.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed Chimaero

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Healthy Nomz, Lunch, Nomz, Underwater Nomz Tags: Botersla, Edamame, Garnalen, Mango, Panko, Rijst, Salade, Soja saus, Tempura

Vorig bericht: « Tomatensoep met verse basilicum en pijnboompitten
Volgend bericht: Fitchef van Mark van Oosterwijck – Review »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....