Sushi salade met mango en garnaal kwam op tafel omdat ik perse een sushi salade wilde eten. Alleen wist ik niet zo heel erg goed wat er allemaal in moest. Eigenlijk vind ik vis helemaal niet zo lekker, maar bij tempura garnalen vind ik zo lekker dat ik mijn vingers er bijna bij opeet. En omdat mijn broertje mango het allerlekkerst vind in de sushi vond ik dat ik dat ook in de sushi salade moest doen. Geen idee of het in een restaurant ook zo werkt want volgens mij zijn er echt wel regeltjes over wat je wel en niet bij elkaar mag doen.
Mama zegt altijd dat ik gewoon moet doen wat me lekker lijkt omdat dat de enige manier is om er achter te komen of iets werkt. En ook Sergio zegt altijd dat een recept overbodig is als je kookt met wat je lust en je het eten gewoon lekker maakt. Dus als ik alles bij elkaar doe wat iedereen lekker vindt als we sushi eten moet de salade ook lekker worden had ik bedacht. Er is maar één dingetje wat ik verkeerd heb gedaan. Iedereen vindt de tempura garnalen zo lekker dat ik er volgende keer twee keer zoveel moet maken.
Zo maak je sushi salade met mango en garnaal
Kook sushirijst en breng op smaak met rijstazijn, suiker en zout. Zorg dat je rijst is afgekoeld voordat je de hele salade gaat maken. Was je botersla en scheur in kleine stukken om deze op een groot bord te leggen. Hier ga je alle andere ingredienten op leggen.
Leg de sushirijst over de sla heen en strooi daar de edamame overheen. Snijdt een verse mango in stukjes en leg de stukjes over de rijst heen.
Frituur de tempura garnalen en stapel deze als ze nog warm zijn in een patroon over de sushi salade heen. Strooi er als laatste wasabi sesamzaad overheen.
Zelf vind ik het ook nog heel erg lekker om sojasaus over de salade heen te schenken. Voor de foto heb ik dat niet gedaan omdat de rijst dan zo’n vieze kleur krijgt en het moet er wel lekker uitziet. De sojasaus heb ik dus pas over mijn salade heen geschonken toen ik die op mijn bord had geschept.
Eet smakelijk!
Pokebowl maar dan sneller.
- 1 krop botersla
- 120 gram sushi rijst ongekookt
- Rijstazijn, zout en suiker om de sushirijst op smaak te brengen
- 150 gram edamame soja boontjes, gepeld
- 1 verse mango
- 20 tempura garnalen
- 2 eetlepels wasabi sesamzaadjes
- Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sushi rijst aan met de rijstazijn, zout en suiker en laat afkoelen. (Hoeveelheden zijn afhankelijk van de soort sushirijst en staan op de verpakking.)
- Was de botersla en scheur deze in kleine stukjes.
- Leg de gescheurde botersla op een groot bord en leg hier de sushirijst overheen.
- Strooi de edamame over de sushi rijst heen.
- Snijdt de mango van de pit af en in kleine stukjes.
- Strooi de mango stukjes over de salade heen.
- Frituur de tempura garnalen en leg deze als ze nog warm zijn over de sushi salade heen.
- Strooi de wasabi sesamzaadjes over de sushi salade heen.
- Serveer met soja saus.
- Je kunt tempura garnalen kopen in een Aziatische toko of je kunt ze zelf maken.
- Omdat je de mango over de rijst heen legt voor je de garnalen gaat maken trekt de zoete smaak van het mango sap een klein beetje in de sushi rijst. Dat gaat heel lekker samen met de typische smaak die de sushi rijst krijgt door de rijstazijn met zoet en suiker.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie