Een tonijn wrap spies is een recept nodig wat je voor iedere willekeurige gelegenheid kunt gebruiken. Of je nu samen wilt lunchen, een lichte avondmaaltijd wilt nuttigen, of je eens andere hapjes wilt serveren, met deze tonijn wrap spies zul je zeker indruk maken.
Multifunctionele wrap
Wraps zijn ideaal om verschillende gerechten mee te maken. Als “gewone” rol kennen we ze allemaal wel. Soms worden ze schuin doormidden gesneden wat er al direct nóg lekkerder uitziet. (Net als bij een tosti.) En je kunt de wraps nadat ze zijn opgerold in kleine rolletjes van zo’n 2 centimeter breed snijden. Met een prikker erdoor maak je er zo perfecte hapjes van voor een feestje of een gezellig avondje. Zeker een aanrader voor de feestdagen dus!
Indruk maken
Als het meer dan een gewoon hapje moet zijn kun je een stapje verder gaan dan de rolletjes per stuk met een cocktailprikker serveren. Wat wij gaan doen is er een (mini-)maaltijd van maken door meerdere rolletjes aan een sateprikker te rijgen. Een soort van wrap kebab zeg maar. Voor dit recept maken we een tonijnsalade om in de wrap te wikkelen. Als je er echt een feestje van wilt maken, kies je voor verschillende vullingen. Zo kun je een schaal met verschillende spiesen serveren en is er keuze voor iedereen. De manier waarop je de wrap serveert zal zeker indruk maken.
Presentatie
Serveer de spiezen op een bord of schaal met een kopgarnituurtje van rucola, cherrytomaat en in halve ringen gesneden rode ui. Serveer je rolletjes als hapje kun je hetzelfde doen met een grote schaal waar je de hapjes op zet.
Chique op een stokje
- 1 blikje tonijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 1/2 rode ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 75 tot 100 gram rucola
- 4 wraps
- peper en zout naar smaak
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Snijdt de kappertjes fijn.
-
Meng de gesnipperde rode ui en de fijngesneden kappertjes samen met de mayonaise door de uitgelekte tonijn.
-
Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Besmeer de helft van een wrap met de tonijnsalade, leg er een handje rucola op en rol de wrap op.
-
Snijdt de wrap in rolletjes van zo'n 2 centimeter breed en rijg ze op een sateprikker.
- Kies voor tonijn op water in plaats van tonijn op olie. Zo houd je de salade wat lichter omdat je ook al mayonaise toevoegt.
- Vind je de salade met mayonaise toch nog te zwaar, vervag dan een eetlepel mayonaise door een eetlepel Griekse of Turkse yoghurt.
- Hoeveel rucola je nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de wraps zijn die je gebruikt. Wees in ieder geval niet te zuinig met de rucola. De knapperige bite die het geeft maakt dit hapje extra lekker!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl
Geef een reactie