Deze Old Amsterdam BLT is onze clubsandwich twist op de klassieke BLT sandwich. BLT staat voor bacon, lettuce, tomato oftewel spek, sla en tomaat. Waar de meeste mensen kiezen voor wit brood als ze een sandwich maken gaan wij voor heerlijk getoast meergranen brood. Als je het heel plat wilt zeggen hebben we gewoon een luxe draai gegeven aan een broodje kaas. En er gaat nu eenmaal niets boven een broodje kaas, toch?
Door zongedroogde tomaat te gebruiken geef je een onvoorstelbare knal aan smaak aan deze clubsandwich. En bij oude kaas hoort natuurlijk een heerlijke honing mosterd saus als dressing. Ontbijtspek is net wat vetter dan bacon en wordt zouter van smaak na het bakken. Tel daar dan ook nog in dunne reepjes gesneden rode ui bij op en je kunt je de smaakexplosie waarschijnlijk wel voorstellen. Heb je al honger?
Zo maak je de Old Amsterdam BLT clubsandwich
Begin met het uitbakken van het spek. Leg de plakjes na het bakken op keukenpapier om zoveel mogelijk van het vet kwijt te raken. Daarna kun je verder met het toasten van je brood. Dit kun je natuurlijk gewoon in een broodrooster of onder de grill doen. Of je zet een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur waarin je de boterhammen droog roostert. Drie van de boterhammen ga je beleggen, de vierde gebruik je om je clubsandwich af te dekken. Terwijl je de boterhammen roostert kun je de mesclun (sla) aanmaken met een klein beetje honing mosterd saus.
Snijdt de rode ui in dunne ringetjes en zet klaar zodat je kunt gaan beleggen. Leg drie boterhammen naast elkaar. Zo kun je ze allemaal tegelijk opmaken en dan in één keer je clubsandwich stapelen. Besmeer de boterhammen met honing mosterd saus. Of drizzel het er overheen. Stiekem is dat nog lekkerder omdat je geroosterde brood dan minder snel zacht wordt.
Leg hier een plak Old Amsterdam op en daarop de uitgebakken spek. Hier overheen gaat de sla, wat zongedroogde tomaatjes, wat van de rode ui en een toefje alfalfa. Leg de drie boterhammen met de belegde zijde naar boven op elkaar en dek af met de vierde geroosterde boterham die je niet hebt belegd. Snijdt de Old Amsterdam BLT clubsandwich schuin door, zet de helften vast met een lange prikker en serveer.
Eet smakelijk!
Bacon maakt alles lekkerder.
- 4 meergranen boterhammen
- 3 plakken Old Amsterdam
- 9 plakken ontbijtspek
- 30 gram mesclun gemengde sla
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 1/2 rode ui in halve ringen
- 4 eetlepels honing mosterd saus
- 1 toefje alfalfa
- Bak de ontbijtspek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de mesclun aan met één eetlepel honing mosterd saus.
- Snijdt de halve rode ui in dunne ringetjes.
- Snijdt de zongedroogde tomaat in stukjes.
- Toast de boterhammen.
- Beleg drie boterhammen met saus, Old Amsterdam, de uitgebakken spek, mesclun, stukjes zongedroogde tomaat, rode ui maantjes en wat alfalfa.an de rode ui en een toefje alfalfa.
- Leg de drie boterhammen met de belegde zijde naar boven op elkaar en dek af met de vierde geroosterde boterham.
- Snijdt de clubsandwich schuin door, zet de helften vast met een lange prikker en serveer.
- Als je deze clubsandwich nog meer kick wilt geven kun je de honing mosterd saus vervangen door grove mosterd.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie