Chicken Wings kun je op 1001 verschillende manieren maken. Eerder deelden we al een recept voor spicy chicken wings en ondertussen is het hoog tijd om het recept voor Linda’s fried chicken maar eens te delen. Hier in huis een grote hit, makkelijk te maken. En op de een of andere manier een vast gegeven wanneer er voetbal wordt gekeken.
Veel kruiden
Voor dit recept heb je een redelijk aantal verschillende kruiden nodig. Het zijn allemaal kruiden die je ook voor heel veel andere recepten kunt gebruiken. Dus als je ze nog niet in huis hebt, gewoon halen! Het komt wel op. Daarnaast heb je, natuurlijk, cornflakes nodig voor die extra crunch.
Als snack of als maaltijd
Meestal komt Linda’s Fried Chicken op tafel tijdens voetbalwedstrijden. Eigenlijk staat de tafel dan vaak vol met verschillende soorten kipvleugeltjes, want voetbal wordt hier nooit alleen gekeken.
Onze mini Nomztertjes zijn gek op kluiven en dwingen ook geregeld af dat er kipvleugels bij het avondeten staan. Die combineren we vaak met zelf gemaakte friet of spicy wedges. Een lekkere salade erbij en we’re good to go!
Kippenbotjes = ook eten
De kippenbotjes die natuurlijk overblijven na het kluiven hebben hier ook nog een bestemming. Die verdwijnen in een grote pan om er bouillon van te trekken. Die bouillon vullen we aan met kippluis wat hier altijd wel in de vriezer ligt en zo maken we er in een handomdraai saoto van. Iedereen vind dat ook altijd een ontzettende straf om te eten, dus het is altijd strijd om kip met botjes in welke vorm dan ook op tafel te zetten… /sarcasmmode
Maar goed, terug naar Linda’s Fried Chicken. Veel kruiden, dus bomvol smaak en zonder frituurpan, maar gewoon uit de oven. Nog lekkerder en gezonder op de koop toe. Misschien moet ik mezelf maar de Queen of Junkfood gaan noemen?
Eet smakelijk!
Move over KFC!
- 1 kilo kippenvleugels
- 60 gram bloem
- 1.5 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 0.5 theelepel witte peper
- cornflakes
-
Verwarm je oven voor op circa 200 graden.
-
Doe de cronflakes in een kom. Eventueel kun je ze iets klein maken door ze fijn te knijpen.
-
Meng in een kom de bloem met het zout en alle kruiden.
-
Haal alle kippenvleugels door het gekruide bloemmengsel.
-
Bedekt alle kippenvleugels met een laagje cornflakes.
-
Leg alle kippenvleugels op een bakblik, bekleed met bakpapier.
-
Bak de kippenvleugels in ongeveer 35 minuten mooi gaar.
Als de cornflakes snel donker worden, zet dan de temperatuur van je oven iets terug.
Ben je niet zo gek op cornflakes? Gebruik dan eens verkruimelde tortillachips als crunchy coating.
Superlekker met een knoflook saus of BBQ saus!
Houd je van goed pittig? Serveer dan piri piri bij deze kipvleugeltjes.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie